De bekende en minder bekende plekjes van Parijs
- Luna Buttiens
- 29 jul 2020
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 14 aug 2020
Benieuwd naar waar ik dit semester op uitstap ben geweest voor het vak Internationaal Project? In de komende drie blogposts zal ik jullie meer vertellen over mijn bezoek aan dé lichtstad bij uitstek, namelijk Parijs. Beginnen doe ik dat bij het bespreken van de bekende en minder bekende bezienswaardigheden van deze stad en geef ik er jullie bovendien wat culturele en historische achtergrond bij.

Kort maar krachtig
Ik verbleef in totaal drie dagen in Parijs, wat eigenlijk veel te kort is om heel de stad te ontdekken. Het was echter wel mogelijk om op die korte tijd de meeste hotspots van de stad een bezoekje te brengen. Het eerste wat wij hebben gedaan bij aankomst was langs het toeristencentrum gaan en ik kan dit alleen maar aanraden. Zij gaven ons enkele stadsplannetjes en extra informatie over de musea mee.
Hieronder zal ik de bezienswaardigheden opsommen die ik heb bezocht.
De Notre-Dame
Ik denk dat velen de brand van ongeveer een jaar geleden nog niet zijn vergeten en deze zal ook niet snel vergeten worden. Sinds deze brand zal de Notre-Dame van Parijs er nooit meer hetzelfde uitzien. De piek van de gotische kathedraal kon geen stand houden... Momenteel is men bezig met het heropbouwen van de kathedraal en kan je dus geen bezoek brengen binnenin het gebouw.
De Eiffeltoren

Wat zou Parijs zijn zonder haar Eiffeltoren? De constructie is 217 meter hoog en werd gebouwd omwille van de Wereldtentoonstelling van 1889. Eerst was het plan zelfs om de toren tien jaar na de tentoonstelling af te breken, maar hij viel zo in de smaak dat hij er gelukkig de dag van vandaag nog steeds staat.
Wist je trouwens dat dit het met meer dan zes miljoen bezoekers per jaar het meest bezochte monument ter wereld is?
Montmartre en de Sacré-Coeur
Voor het allermooiste uitzicht op Parijs moet je bovenaan Montmartre zijn. Hier kan je bovendien de Basilique du Sacré-Coeur bezoeken. Deze werd er in 1887 gebouwd naar aanleiding van de de 58000 gesneuvelden tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870 tot 1871.

Het Louvre
Het rijkste en meeste bezochte museum ter wereld kan je in Parijs vinden, namelijk het Musée du Louvre. Wanneer je hier alle kunstwerken snel zou willen bekijken heb je al een dag of twee nodig.

Musée d'Orsay
In 1986 werd dit 19-eeuwse station geopend als Musée d'Orsay en het museum wordt vooral gekenmerkt door de gigantische stationsklok die nog steeds in de hal hangt. Wil je graag weten hoe mijn bezoek aan dit museum verliep? Lees dan zeker deze blogpost. Een extra woordje uitleg over de communicatie van het museum kan je dan weer in deze blogpost terugvinden.

Arc de Triomphe
In totaal werd er 30 jaar gewerkt aan deze triomfboog die er kwam in opdracht van Napoleon. Bovenaan de boog heb je trouwens een mooi uitzicht op de Champs-Élysées

TIP: Enkele hippe hotspots

Pigalle basketbalplein: Dit is een ideaal adresje voor Instagram influencers die een artistieke foto willen delen met hun volgers. Het plein werd ingericht door het Franse modemerk Pigalle in samenwerking met een Parijse creatieve studio en het sportmerk Nike.

La Rue Crémieux: Deze straat staat ook wel bekend als de meest kleurrijke straat van Parijs. Zeker een bezoekje waard!

Fondation Louis Vuitton: Momenteel is dit prachtige museum gesloten, maar op 23 september zal het weer heropenen. Op hun website kan je meer informatie terugvinden.
Comments